DOPPIO ESPRESSO, ALLES VOOR DE GAST - Fanly

DOPPIO ESPRESSO, ALLES VOOR DE GAST

Written by: Bas | On November 6, 2018

Als Nederlands’ meest innoverende koffieketen wilt Doppio Espresso graag voorop blijven lopen in alles wat hen groot heeft gemaakt.

Service staat hoog in het vaandel, een eigen loyalty-platform moet hier volgens de van oorsprong Friese franchise keten ten alle tijde aan bijdragen.

 

Jonathan Teoh, mede-eigenaar Doppio Espresso

 

“De kwaliteit van onze producten en de relatie tussen gast en gastheer/vrouw staan altijd op één, door onze marketing & communicatie continue af te stemmen op de behoefte van onze trouwe gasten weten we deze keer op keer te verrassen.”

 

Loyalty, maar dan helemaal Doppio Espresso.

De wens vanuit Doppio Espresso was om met een innovatief platform ervoor te zorgen dat de gast:

  • zich meer verbonden voelt
  • zicht altijd speciaal voelt
  • altijd met een voldaan gevoel vertrekt
  • vooral snel weer terugkomt
Mijn Doppio

Mijn Doppio is een eenvoudig te gebruiken app waarmee gasten o.a. kunnen sparen en betalen terwijl ze altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

 

Spaarkaart eruit, app erin

 

Wat kan de gast met “Mijn Doppio”?

Bij ieder bezoek spaart de gast via een QR code op de kassabon, na het scannen worden punten gespaard welke inwisselbaar zijn tegen beloningen.

Relevante aanbiedingen

Gasten krijgen naast de keuze uit een regulier spaarprogramma ook vouchers toegestuurd die passen bij hun eigen Doppio Espresso beleving.

Nieuwsfeed

Door de gesegmenteerde nieuwsberichtente koppelen aan in-store promoties of online aanbiedingen in de Doppio Espresso webshop voegt dit kanaal absoluut iets toe aan de merkbeleving rond de koffieketen.

Betalen

In een later stadium zal het ook mogelijk zijn om te betalen via Mijn Doppio.
Niet alleen handig en snel, het biedt de gast ook voordeel in de vorm van extra pre-paid tegoed.

 

Service verbeteren door input van de gast

Naast het belonen van de klant zet Doppio Espresso hun platform ook in om hun service naar een nóg hoger niveau te tillen.

De speciaal voor Doppio Espresso ontwikkelde rating & feedback module biedt de franchiseketen de mogelijkheid om de juiste vragen te stellen op het juiste moment. Door op geplande momenten de gast zijn/haar mening te vragen over een specifiek product (mogelijk gemaakt door de SKU-codes via de Fanly API koppeling) vergaart het hoofdkantoor waardevolle input welke direct kan worden ingezet ter verbetering van hun franchiseformule.

 

 Doppio’s rating & feedback module

 

Uitrol “mijn Doppio”

Het Mijn Doppio platform is landelijk live gaan bij alle 34 locaties.

Ondersteuning

Fanly heeft in de aanloop naar deze belangrijke dag speciale franchise avonden gehouden waarin het het platform werd gepresenteerd en vooral de franchisenemers werd geïnstrueerd rondom de lancering.

Er zullen verschillende promotie middelen worden ingezet om de adoptie in de eerste maanden te bevorderen, van een jaar lang gratis koffie tot het weggeven van compleet verzorgde reizen naar Milaan volledig in Doppio Espresso stijl!

 

Doppio Espresso geeft een compleet verzorgde reizen naar Milaan weg

 

De apps zijn nu te downloaden in zowel de AppStore als de Play Store.